De o oră și cinci minute a avut nevoie Volei Alba Blaj pentru a se impune în disputa de pe teren propriu cu U NTT Data Cluj, din cadrul etapei a V-a a Diviziei A1 la volei feminin. La fel ca în etapa trecută, campioana a început mai greoi partida, însă s-a redresat la timp pentru a obține o victorie în minimum de seturi, 3-0 (25-23, 25-17, 25-14).


Venite la Blaj fără punct în clasamentul Diviziei A1, clujencele au făcut un prim set foarte bun, în care au condus chiar și la cinci puncte diferență, grație unui start destul de slab al echipei noastre, care s-a văzut condusă pe tabelă cu 0-4. Oaspetele au ținut cadența până aproape de final, campioanele intrând în avantaj pentru prima dată la 18-17, avantaj pe care nu l-au mai irosit, în ciuda faptului că au ratat și două mingi de set. Seturile doi și trei au fost însă la discreția echipei noastre, care a reușit să-și treacă în cont încă trei puncte în clasament.


Ioana Baciu (16) a reușit cele mai multe puncte în acest meci, urmată de Ramona Rus (11), Maja Aleksić (10) și Nađa Ninković (10). De la Universitatea Cluj s-au remarcat fostele „blăjence” Adina Stanciu (11 puncte) și Andreea Tămaș (4 ași).


Volei Alba Blaj, antrenor Darko Zakoč: Aleksandra Cirović 3p. (1 as, 2 blocaje) – Bianka Buša 7p. (2 ași, 1 blocaj), Maja Aleksić 10p. (1 as, 2 blocaje), Ioana Baciu (cpt.) 16p. (1 blocaj), Ramona Rus 11p. (2 ași), Nađa Ninković 10p. (3 ași, 1 blocaj) – Silvija Popović (libero). Au mai jucat: Sanja Gommans, Femke Stoltenborg și Sanja Gamma 2p. (1 blocaj).

Campioana României continuă să aibă punctaj maxim, cu patru victorii din patru posibile, 12 seturi câștigate și doar unul pierdut.