Volei Alba Blaj va întâlni, miercuri, de la ora 18:00, Dinamo București, în etapa a doua a fazei secunde a Diviziei A1 la volei feminin. Partida se va disputa cu spectatori, însă organizatorii vor lua anumite măsuri, valabile înaintea și în timpul meciului, care vizează accesul publicului în Sala „Timotei Cipariu”. Deși se întâlnesc primele două clasate, meciul nu va fi televizat. Partida este extrem de importantă, pentru că o victorie a campioanei României va apropia și mai mult Volei Alba Blaj de titlul cu numărul 5, în timp ce un succes al dinamovistelor va relansa campionatul.

Înaintea meciului de miercuri, Volei Alba Blaj are 5 puncte peste Dinamo în clasamentul Diviziei A1, însă și un ascendent moral, dat de cele două victorii în meciurile directe din acest sezon (3-0 în noiembrie 2019, la București și 3-0, pe 15 februarie, la Blaj). Asta nu înseamnă nimic pentru oficialii blăjeni, care, prin vocea antrenorului Darko Zakoč, afirmă că, deși există un avantaj în clasament, campioana României nu are voie să facă pași greșiți și trebuie să-și mențină invincibilitatea pe teren propriu. Fiecare echipă își face calculele sale. Pentru Volei Alba Blaj o victorie de 3 puncte înseamnă distanțarea la 8 puncte și echivalează cu un pas mare spre un nou titlu, în timp ce pentru Dinamo un rezultat similar înseamnă apropierea la numai 2 puncte de Volei Alba Blaj. Victoriile sau înfrângerile în 5 seturi nu schimbă prea mult situația în clasament pentru cele două echipe.

Volei Alba Blaj vine după trei meciuri mai puțin reușite, cu CSM Târgoviște, CSM Lugoj și CSU Belor Galați, care i-au adus totuși 8 puncte din 9 posibile, în timp ce Dinamo a pierdut, în urmă cu trei etape, pe terenul nou promovatei CS Medgidia, în ceea ce numim până acum cea mai mare surpriză a campionatului. Nu va fi un meci ușor, cu atât mai mult cu cât în tabăra oaspeților dorința de revanșă este mare, mai ales după înfrângerea din 15 februarie, meci care a coincis cu revenirea, pentru prima dată în Sala „Timotei Cipariu”, în calitate de adversari, pentru voleibalistele Nneka Onyejekwe, Marina Vujović și Maria Karakasheva, dar și pentru Stevan Ljubičić, fostul secund al campioanei României, acum principal la Dinamo.

Cea mai importantă veste pentru acest meci este că accesul spectatorilor este permis, iar Volei Alba Blaj se va putea baza pe inimosul public blăjean, cel care a purtat campioana României spre victorie în meciul din februarie. După ce au obținut, de la Direcția de Sănătate Publică Alba, dreptul de a juca cu spectatori, organizatorii vor lua anumite măsuri, valabile înaintea și în timpul meciului, care vizează accesul suporterilor în Sala „Timotei Cipariu”, conform recomandărilor făcute de autorități.

Cu o zi înainte de meci, CSM Volei Alba Blaj și Primăria Blaj vor asigura dezinfectarea completă a sălii de sport.

În ziua meciului se va asigura îndeplinirea următoarelor măsuri:

– Accesul la sală se va face cu minim 15 minute înainte de începerea partidei – cel mai târziu la ora 17.45;

– La intrarea la sală organizatorii vor întocmi o listă de acces a tuturor persoanelor care vor să asiste la meci;

– Organizatorii vor lua măsurile necesare astfel încât să asigure termometrizarea tuturor persoanelor care participă la meci și dezinfectarea pe mâini a acestora;

– Distribuirea în sală a materialelor care conțin măsuri de prevenire a COVID 19;

– În timpul meciului spectatorii vor fi atent monitorizați, astfel încât, la apariția unor simptome tipice infecției respiratorii acute, persoanele în cauză să fie izolate și direcționate către Spitalul Municipal Blaj.

Primăria Municipiului Blaj adresează rugămintea tuturor persoanelor care suferă de viroze, răceli, stări febrile, tuse, dureri în gât, simptome specifice infecțiilor respiratorii acute, să nu vină la sala de sport.

Vă așteptăm!