CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Cupei Challenge, după două victorii clare în turneul pe care la găzduit la Sibiu. Campioana României nu le-a lăsat nici o șansă adversarelor din optimile și sferturile de finală ale competiției și a făcut pasul în careul de ași ai competiției.

În primul meci al turneului, desfășurat miercuri, Volei Alba Blaj a învins echipa spanilolă Sanaya Libby`s La Laguna, venită la Sibiu fără câteva jucătoare de bază, din cauza coronavirusului, cu 3-0 (25-19, 25-10, 25-22). În meciul de joi, din sferturile de finală, campioana României a trecut de tânăra echipă VK Prostejov (Cehia), pe care a învins-o cu scorul de 3-0 (25-14, 25-14, 25-6) și s-a calificat în semifinalele competiției.

Darko Zakoč, antrenor principal Volei Alba Blaj: „Mă bucur că echipa mea a abordat cele două meciuri cu maximă seriozitate și că ne-am calificat în semifinale. Ne-am respectat statutul și ne dorim să câștigăm Cupa Challenge. Este o situație neobișnuită în acest an și cred că cu toții o resimțim. Vreau să dedic această calificare suporterilor noștri minunați, care ne-au încurajat de acasă și a căror absență o resimțim cu toții. Sper să rămânem la fel de concentrați și să obținem rezultate cât mai bune în acest sezon atipic.”

Volei Alba Blaj forțează prezența în a treia finală de cupă europeană din ultimii patru ani, după ce a mai jucat în finala Ligii Campionilor (2018) și a Cupei CEV (2019). Pentru a se califica în finala Cupei Challenge, Volei Alba Blaj va trebui să treacă, în semifinale, de MCM-Diamant Kaposvar (Ungaria).

Volei Alba Blaj va găzdui, în perioada 13-15 decembrie, turneul numărul 6, ultimul al turului Diviziei A1 la volei feminin, la care vor participa, pe lângă campioana României, echipele CSO Voluntari, Știința Bacău și CSU Belor Galați. Meciurile se vor disputa duminică, luni și marți, de la orele 17:00 și 19:30, iar echipa noastră va juca de la ora 17:00, în fiecare zi a turneului. Toate cele șase meciuri vor putea fi urmărite, în format live-video, pe contul de facebook Volei Alba Blaj.