Volei Alba Blaj a câștigat, duminică, a treia Cupă a României din palmares. Campioana României s-a impus în turneul desfășurat în Sala „Horia Demian” din Cluj Napoca, după ce a trecut în finală de Dinamo București, cu scorul de 3-0. În sferturile de finală, Volei Alba Blaj a învins Medicina Târgu Mureș cu 3-0, iar în semifinale a câștigat, scor 3-1, partida cu CSM Târgoviște. Volei Alba Blaj nu are timp prea mult să sărbătorească această nouă performanță, pentru că va întâlni miercuri, la Târgu Mureș, echipa maghiară 1. MCM-Diamant Kaposvár, în manșa tur a semifinalelor Cupei Challenge la volei feminin. Partida se va desfășura miercuri, 24 februarie, de la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în format live-video, pe contul nostru de facebook.

În primul meci al turneului de la Cluj, Volei Alba Blaj a trecut fără probleme de CSU Medicina Târgu Mureș, pe care a învins-o, scurt, cu 3-0 (25-9, 25-16, 25-19), într-o partidă de adaptare la suprafața de joc și la sala în care s-a desfășurat Cupa României.

Partida din semifinale, disputată împotriva echipei CSM Târgoviște, a fost și cea mai dificilă, cele două echipe arătând, din nou, că sunt cele mai bune formații feminine din voleiul românesc. Fetele noastre s-au impus cu 3-1 (25-17, 25-22, 23-25, 25-18) și și-au luat o revanșă strălucită după înfrângerea din campionat, din decembrie 2020 (scor 2-3).

Echipa noastră a rămas concentrată și în finala Cupei României, pe care a dominat-o clar și pe care a câștigat-o în minimum de seturi, scor 3-0 (25-13, 25-22, 25-19) în fața lui Dinamo.

De cinci ori campioană a României, CSM Volei Alba Blaj și-a trecut în palamares și a treia Cupă a României, după cele câștigate în 2017 și 2019. Anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, trofeul nu a fost acordat, competiția fiind anulată.

Pentru Volei Alba Blaj urmează semifinala Cupei Challenge la volei feminin, unde va întâlni echipa maghiară 1. MCM-Diamant Kaposvár. Partida tur este programată miercuri, 24 februarie, de la ora 18:00, la Târgu Mureș și va fi transmisă, în format live-video, pe contul de facebook Volei Alba Blaj. Meciul retur se va disputa în Ungaria, miercuri, 3 martie, de la ora 19:00.

Dacă va trece de 1. MCM-Diamant Kaposvár, Volei Alba Blaj va disputa a treia finală de cupă europeană din ultimii patru ani, după ce a mai jucat în finala Ligii Campionilor (2018) și a Cupei CEV (2019).