CSM Volei Alba Blaj, campioana României la volei feminin, participantă în Liga Campionilor, echipă care a realizat anul trecut tripla istorică (Campionat-Cupă-Supercupă), a fost nominalizată la categoria „Echipa anului – sporturi de echipă feminin”, la prima ediție a „Galei Sportivul Anului”, ce va fi organizată de Ministerul Sportului în data de 26 ianuarie, la Opera Națională București.

La această categorie, alături de echipa noastră, au mai fost nominalizate echipele Rapid București (campioana României la handbal feminin) și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (campioana României la baschet feminin).

„Ministerul Sportului își propune ca acest eveniment să aducă cinste campionilor români și să devină o tradiție, sub umbrela diversității, echității, a proiectelor de țară pentru viitor, a unei Românii sănătoase. În cadrul evenimentului vor fi acordate trofee la 14 categorii, pe baza rezultatelor obținute de sportivi pe parcursul anului 2022. Selecțiile la cele 14 categorii și desemnarea câștigătorilor sunt realizate de partenerul Ministerului Sportului la acest eveniment, Asociația Presei Sportive din România, care numără aproape 300 de membri. Câștigătorii vor fi anunțați la evenimentul din 26 ianuarie”, se arată în comunicatul Ministerul Sportului.

„Pentru Volei Alba Blaj și pentru întreaga noastră comunitate, această nominalizare reprezintă o recunoaștere a performanțele reușite de mândria sportivă a Blajului și a județului Alba, atât pe plan intern, cât și internațional, evoluția noastră în cupele europene, în ultimii unii, punând voleiul feminin din România la nivelul handbalului feminin, cu mult peste celelalte sporturi de echipă”, afirmă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.