Volei Alba Blaj luptă, joi seara, pentru calificarea în cea de-a patra finală europeană din istorie! Campioana României va primi, la Târgu Mureș, vizita vicecampioanei CSM Târgoviște, în manșa a doua a semifinalei Cupei CEV. Meciul va începe la ora 19:00, iar intrarea în Sala Sporturilor din Târgu Mureș este liberă. Partida va fi transmisă în direct de TVR 2. Învingătoare în partida tur, scor 3-0 (foto), la Târgoviște, echipa noastră mai are nevoie de două seturi pentru a se califica în a patra finală europeană din ultimii șase ani.

Volei Alba Blaj este favorită la calificare, după demonstrația de forță din meciul tur, însă partida de joi seara se joacă pe puncte, iar speranțele echipei din Târgoviște se leagă de „setul de aur”, adică de o victorie de trei puncte. Lucru pe care dorește să-l evite campioana României, care cu două seturi câștigate își va adjudeca semifinala românească și va obține biletele pentru finală. Pentru realizarea acestui obiectiv, echipa noastră nu va lua în calcul această variantă, ci va pregăti partida de joi doar cu gândul la victorie.

„În meciul de la Târgoviște, am obținut rezultatul perfect, am jucat ceea ce trebuia, dar nimic nu este decis. Trebuie să fim la fel de concentrați și să evoluăm la capacitate maximă. Știm că ne sunt suficiente două seturi, dar noi nu ne gândim la asta. Vrem să obținem victoria și în meciul retur, să ne confirmăm statutul de echipă prezentă, an de an, în fazele superioare ale cupelor europene. Finala este obiectivul european al nostru în acest moment, dar ne dorim și o prestație de care suporterii noștri minunați – care, sunt convins, vor crea și joi seara o atmosferă senzațională – să fie mândri”, afirmă antrenorul principal al campioanei României, Stevan Ljubičić.

Pentru Volei Alba Blaj, o mult dorită calificare în finală va fi și o confirmare a statutului său european, echipa noastră fiind o prezență constantă în fazele superioare ale cupelor europene. Campioană a României de șase ori, câștigătoare de patru ori a Cupei României și având o Supercupă în palmares, Volei Alba Blaj, echipă înființată în 2011, se află pentru a cincea oară într-o semifinală europeană, debutul în competițiile continentale având loc în anul 2014.

Cele cinci semifinale au fost atinse în ultimele șase sezoane europene. În precedentele patru, Volei Alba Blaj a reușit de trei ori să se califice în finală, formația noastră având prezențe în ultimul act în toate competițiile intercluburi organizate de CEV: Liga Campionilor (2018), Cupa CEV (2019) și Cupa Challenge (2021). Anul trecut, campioana României a fost eliminată în semifinalele Cupei CEV de Eczacıbaşı Istanbul (Turcia), formație care a și câștigat trofeul.

Volei Alba Blaj a mai disputat o finală de Cupă CEV, în 2019, pierdută în fața echipei italiene UYBA Busto Arsizio, finală în care s-a calificat tot după o semifinală românească, după ce a trecut, cu dublă victorie, de Știința Bacău.

Dacă se va califica în finala Cupei CEV, Volei Alba Blaj va întâlni învingătoarea dintre Savino Del Bene Scandicci (Italia) și THY Istanbul (Turcia). În meciul tur, disputat în Italia, Savino Del Bene Scandicci s-a impus cu 3-0, returul fiind programat în Turcia, miercuri seara.

Finala Cupei CEV este programată în zilele de 5 aprilie (turul) și 12 aprilie (returul), iar dacă va obține biletul pentru finală, Volei Alba Blaj va disputa primul meci acasă, la Târgu Mureș.