Volei Alba Blaj s-a calificat în semifinalele Diviziei A1, după ce a trecut, prin două victorii lejere, de FC Argeș Pitești, în faza sferturilor de finală. Campioana României a învins în minimum de meciuri ocupanta poziției a opta la finalul sezonului regulat și va întâlni Rapid București în semifinale.

Volei Alba Blaj s-a impus duminică, pe teren propriu, în primul meci, cu 3-0 (25-14, 25-19, 25-13), iar miercuri seara a tranșat calificarea, la Pitești, tot printr-o victorie, scor 3-0 (25-22, 25-17, 25-19).

În semifinale, echipa noastră va întâlni Rapid București, formație care a trecut, de asemenea cu dublă victorie, 3-0 și 3-1, de Dinamo București.

Câștigătoare a sezonului regulat, Volei Alba Blaj beneficiază de avantajul terenului propriu atât în semifinale, cât și în finala campioanatului, dacă se va califica în ultimul act. Partida cu Rapid se va juca după sistemul cel mai bun din trei meciuri. Primul joc este programat la Blaj, în jurul datei de 8 aprilie, iar partida a doua va avea loc la București, pe 19 aprilie. În cazul în care după două confruntări scorul va fi egal, se va juca un meci decisiv la Blaj, în data de 22 aprilie.

În cealaltă semifinală, CSM Târgoviște, care s-a impus în ambele partide cu CSM București, va juca cu învingătoarea dintre CSM Lugoj și CSO Voluntari. În disputa dintre Lugoj și Voluntari scorul pe victorii este 1-1, confruntarea decisivă fiind programată sâmbătă, 1 aprilie, la Lugoj.

Finala campionatului se va disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, jocurile fiind programate în zilele de 29 și 30 aprilie, 3 și 4 mai, iar un eventual meci decisiv se va juca pe 7 mai. Dacă va accede în ultimul act, Volei Alba Blaj va disputa acasă primele două partide, precum și eventualul meci decisiv.