După ce a obținut, săptămâna trecută, al șaptelea titlu național, Volei Alba Blaj luptă pentru pentru a cincea Cupă a României din palmares și, implicit, pentru al patrulea event din istorie! Campioana României va juca, la Pitești, la Final Four-ul Cupei României. Pentru a se califica în finala Cupei României, Volei Aba Blaj trebuie să învingă CSM Lugoj în semifinala de sâmbătă, 13 mai. Partida, care se va desfășura în Pitești Arena, va începe la ora 16:00 și va fi transmisă, în direct, de TVR 3.

În cealaltă semifinală, de la ora 19:00, se întâlnesc Dinamo București și CSM Târgoviște. Învingătoarele vor juca duminică, 14 mai, de la ora 18:00, cu trofeul pe masă. Toate meciurile din Final Four-ul Cupei României, de la Pitești, vor fi transmise de TVR 3.

Obiectivul campioanei României, deținătoarea la zi a trofeului, este câștigarea, pentru a treia oară consecutiv, a Cupei Românei.

„Obiectivele clubului sunt în fiecare an câștigarea competițiilor interne și mergem la Pitești să cucerim Cupa României. Suntem încrezători, pregătiți și vrem să-i răsplătim pe suporteri cu un nou trofeu și, la fel ca anul trecut, să facem eventul,” a declarat Stevan Ljubičić, antrenorul principal al campioanei României.

Volei Alba Blaj este cea mai titrată echipă în Cupa României dintre cele patru participante la turneul Final Four de la Pitești. Echipa noastră are patru trofee în palmares, urmată de Dinamo București, cu două trofee și CSM Târgoiște, cu un trofeu. CSM Lugoj vizează obținerea în premieră a Cupei României, după ce la începutul sezonului a câștigat Supercupa, primul trofeu din palmares.

Dacă va câștiga ediția din acest an a Cupei României, Volei Alba Blaj, care împlinește în această lună 12 ani de existență, își va adăuga, la palmares, al 13-lea trofeu intern. Echipa noastră a câștigat, până acum, de șapte ori campionatul (2015, 2016, 2017, 2019, 2020, 2022 și 2023), de patru ori Cupa României (2017, 2019, 2021, 2022) și o Supercupă a României (2021).

Biletele pentru Final Four-ul de la Pitești se pot achiziționa online de pe siteul biletesmart.ro, iar în format fizic de la casele Pitești Arena, care vor funcționa după următorul program:

Sâmbătă, 13 mai: 12:00 – 19:30;

Duminică, 14 mai: 15:00 – 18:30.

Prețul unui bilet este de 20 de lei / meci. Elevii, studenții și pensionarii vor plăti 10 lei. Copiii sub 6 ani și persoanele cu dizabilități au acces gratuit.

Final Four-ul Cupei României de la Pitești se va bucura de prezența celor mai importanți oameni din Confederația Europeană de Volei, anunță Federația Română de Volei. Președintele CEV Aleksandar Boricic și prim vicepreședintele CEV, Renato Arena, vin la Pitești pentru a asista la cel mai tare turneu de volei din România. Aleksandar Boricic a fost ales în fruntea Confederației Europene în octombrie 2020. Actualul șef al CEV a adunat în carieră peste 100 de selecții pentru Iugoslavia, câștigând medalia de bronz la Europenele din 1975. Renato Arena este prim vicepreședintele CEV din 2015 și vicepreședinte executiv FIVB. A deținut funcția de director executiv în Comitetul de organizare la trei Campionate Mondiale de volei FIVB consecutive găzduite în Italia natală în 2010, 2014 și 2018, informează FRV.