După o absență de doi ani, Volei Alba Blaj se reîntoarce în grupele Ligii Campionilor la volei feminin. Campioana României va întâlni, în această seară, în deplasare, vicecampioana Franței, Nantes VB, în meciul de deschidere a Grupei D. Partida va începe la ora 20:30 și va fi transmisă în direct de TVR3.

Obiectivul echipei noastre este ocuparea locului doi în grupă, cu un punctaj care să-i permită accederea în sferturile de finală ale competiției. Este un obiectiv care poate fi atins, crede antrenorul principal al campioanei României, Darko Zakoč, care a făcut o scurtă analiză a grupei D: „Suntem înainte de un nou sezon european, ambițiile rămân aceleași, după tragerea la sorți este clar că Conegliano este favorită certă, una dintre marile favorite la cucerirea trofeului. În această grupă, ținând cont de valoarea lotului, noi pornim favoriți la locul doi și toți așteaptă să obținem această poziție, cu patru victorii. Nu o să fie ușor, pentru că, cel puțin pentru început, avem o mare problemă cu campionatul intern, unde nu am jucat decât cu echipe care nu sunt la un nivel european.”

Darko Zakoč a vorbit și despre meciul din această seară din complexul sportiv „Mangin Beaulieu” Nantes: „Meciul de marți este și primul meci mai greu pe care îl avem în acest sezon, un meci în care putem să ne dăm seama de nivelul la care ne aflăm. Am urmărit echipa franceză, este o formație cu calitate, dar cred că, dacă jucăm cum trebuie, putem să câștigăm și să începem sezonul european în cel mai bun mod posibil. Pentru asta trebuie să jucăm mai bine decât am făcut-o în meciurile de campionat, să fim concentrați și să oferim un volei de calitate, fără greșeli neforțate. Dacă facem toate acestea, vom câștiga un prim meci foarte important pentru noi.”

În cealaltă partidă a grupei D, tot azi, dar de la ora 21:30, vicecampioana Europei și campioana Italiei, Carraro Imoco Conegliano, va primi vizita campioanei Ungariei,Vasas Óbuda Budapesta.

Iubitorii de volei și suporterii blăjeni vor putea urmări meciurile campioanei României la Televiziunea Română, care va transmite toate partidele de pe teren propriu și din deplasare. Întâlnirea din această seară va fi televizată de TVR3, în timp ce jocul Volei Alba Blaj – Carraro Imoco Conegliano, programat săptămâna viitoare, la Târgu Mureș, va fi transmis de TVR1.

Volei Alba Blaj este la cea de-a patra prezență în grupele Ligii Campionilor, campioana României stabilind, în 2018, și cea mai bună performanță externă a unei echipe de volei feminin din țara noastră, când a disputat finala acestei competiții. De patru ori campioană a României, Volei Alba Blaj mai are în palmares două Cupe ale României și o finală a Cupei CEV, disputată în acest an. Programul meciurilor campioanei Volei Alba Blaj în grupa D:

– 19 noiembrie 2019, ora 20:30: Nantes VB – Volei Alba Blaj;
– 27 noiembrie 2019, ora 17:00: Volei Alba Blaj – Carraro Imoco Conegliano (se joacă la Târgu Mureș);
– 19 decembrie 2019, ora 20:00: Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj;
– 22 ianuarie 2020, ora 21:30: Carraro Imoco Conegliano – Volei Alba Blaj;
– 5 februarie 2020, ora 17:00: Volei Alba Blaj – Nantes VB (se joacă la Sibiu);
– 18 februarie 2020, ora 17:00: Volei Alba Blaj – Vasas Óbuda Budapesta (se joacă la Sibiu).