Volei Alba Blaj va disputa, miercuri, în Turcia, manșa a doua a finalei Cupei Challenge. Meciul Sistem9 Yeșilyurt Istanbul – Volei Alba Blaj va avea loc miercuri, 24 martie, de la ora 14:00 și va fi transmis de Digisport 3. În tur, echipa turcă a câștigat, la Târgu Mureș, cu 3-0. Pentru a câștiga Cupa Challenge, Volei Alba Blaj trebuie să învingă cu 3-0 sau 3-1 și apoi să se impună în „setul de aur”.

Pentru meciul de miercuri, Volei Alba Blaj va conta și pe liberoul Silvija Popović, refăcută după accidentare, a cărei absență a fost resimțită în prima manșă a finalei. Șansele echipei noastre sunt mici, în condițiile în care campioana României a fost surclasată de echipa turcă, miercurea trecută, la Târgu Mureș. Chiar și așa, antrenorul principal al campioanei României, Darko ZAKOĆ, speră ca echipa sa să facă o figură mai bună, pentru că este greu de crezut că Volei Alba Blaj mai poate juca atât de prost ca în tur: „Mergem în Turcia cu șanse foarte mici, dar eu nu renunț niciodată și sper ca măcar acolo să jucăm cel mai bun volei posibil, în primul rând peste ceea ce am jucat azi”, a spus antrenorul sârb.

De partea cealaltă, gazdele de la Sistem9 Yeșilyurt Istanbul spun că se vor pregăti și mai bine pentru partida de miercuri. „Sper că vom învinge și miercuri, pentru că această finală are două părți, am reușit să învingem în primul meci, dar este foarte important al doilea meci, pentru că trebuie să ne concentrăm și mai mult, pentru a cuceri Cupa Challenge”, a declarat Mehmet Kamil SOZ, antrenor principal Sistem9 Yeșilyurt Istanbul.

De cinci ori campioană a României și de trei câștigătoare a Cupei României, CSM Volei Alba Blaj a făcut istorie pentru România, prin cele două finale europene disputate până acum: finala Ligii Campionilor (2018) și finala Cupei CEV (2019). În acest an, din cauza situației create de pandemia de coronavirus, campioana României s-a înscris în Cupa Challenge, cu obiectivul de a aduce prima cupă europeană la Blaj.